X
X

Over Ons – 2023

Bizonrock 2023

Bizonrock is een rockfestival dat in 2009 opgericht werd door de VoadersChiro van Eine. De VoadersChiro, vaders van de chiroleden en de chiroleiding, is een deelvereniging van de Chiro die zich inzet voor de Chirojeugd van Eine.

Over-ons-kamp-sfeer

In 2009 was het de eerste editie van het rockfestival Bizonrock, welke verwijst naar de Bizonbrug die eigen is aan Eine.

Sinds vorig jaar wordt het festival georganiseerd door de VZW Vrienden van de Chiro Eine en hebben ze een werkgroep die bijna een heel jaar bezig is met de organisatie van ons festival. Geert Van Laecke wordt als voorzitter binnen de werkroep van Bizonrock bijgestaan door Kurt Paelinck, Kenneth Dhont, Johan Vanden Daele, Kurt Verzelen, Jean-Marie Heyse, Stan Verswijver, Pieter Rogge, Wout Rogge en Dries Lescouhier.

Dankzij de sponsors kunnen we de toegang op het festival gratis houden, wat ook ons doel is. De opkomst is steeds een succes. Vorige editie hadden we zo’n 1.800 bezoekers op het terrein en 400 VIP’s. Ook werd in 2022 beslist om te verhuizen van het Ohioplein naar de lokalen en terreinen van de Chiro in de Sint-Annastraat en er een volledig feestweekend van te maken.

ole-quiz

Zo starten we voor de 5de keer op vrijdagavond 8 september met de door de Oud-Leiding georganiseerde Olé Quiz t.v.v. de werking van Chiro Eine. We palmen opnieuw de VIP-tent in en organiseren een prettige familiequiz. Denk aan niveau Blokken, met hier en daar een vraag van het niveau Canvas Crack, om de competitie er in te houden.

Inschrijven kan door een mail, met jullie teamnaam, te sturen naar [email protected] (let wel inschrijving is pas definitief als u een bevestigingsmail krijgt) Ploegen van max. 4 personen, kostprijs €20 per ploeg, er is plaats voor 45 ploegen. De deelnemers en supporters zijn welkom vanaf 19u30. De eerste vraag volgt om 20u. Het einde schatten we rond middernacht!

Op zaterdag 9 september gaat de 13de editie van Bizonrock door. Dit jaar met een lokale support act en 4 tributebands uit binnen- en buitenland. Zeker omdat we ons festival laagdrempelig willen houden door geen inkomprijs te vragen, zijn we ervan overtuigd dat iedereen zich welkom zal voelen, jong en oud.

Als voorprogramma hebben we vanaf 17u30 een lokale Support Act:

17u30 – 18u30 Tien Ton Vuist (B)

Wie naar een optreden van Tien Ton Vuist komt kijken mag zich verwachten aan een keiharde stamp in je smoel. Terug stampen wordt aanbevolen. In 2017 ontstaan als duo op een stoffige zolder, nu zes jaar later zijn ze veel gegroeid en zijn ze een trio op een stoffige zolder. Ze zijn een DIY indie punkband uit de Vlaamse Ardennen. Ze klinken als een orkaan die door je huis komt geraasd en een puinhoop achterlaat. Wie ze live komt bekijken brengt best een kam mee om de haren achteraf terug glad te strijken. Ook een verse onderbroek wordt sterk aanbevolen.
En vervolgens bieden we jullie 4 fantastische tributebands aan:

WEEZER performed by We Sir (B)

Als de 4 collegerockers van Weezer in 1992 een lief gehad hadden, dan was er van deze hitfabriek misschien geen sprake geweest. Want uitgerekend op Valentijnsdag dook het kwartet voor de eerste keer het repetitiehok in om wat pilsjes te kappen en Weezer te baren. Geen melig gelul, fletse etentjes bij kaarslicht maar goeie compacte rocksongs, waarop het zo lekker dansen is. Buddy Holly, Hash Pipe, Island in the sun en Undone (the sweater song) zijn bijna zo verslavend als het spul van Studio 100 waar Gertje euromiljonair mee geworden is. Gelukkig klinkt Weezer pakken beter en is Free Souffriau in geen velden te bespeuren. Vier lokale helden hebben de instrumenten opgenomen, de haren opzij gestreken en de nerdbrillen opgezet om Weezer gestalte te geven. We Sir is geboren. Op een blauwe maandag en dus niet op Valentijn. En maar goed ook!

ARNO / TC MATIC performed by Arnouveau (B)

Vorig jaar verloor ons land met Arno Hintjens een absolute Belpoplegende: Oostendse Brusselaar, Brusselse Oostendenaar, enfant terrible van de Belgische muziek, maar vooral ‘le plus beau’.

Dit jaar kwam Arnouveau tot leven…Jan de Ruyter, Carlo Vanbelleghem, Dave Wyns, Jan Samyn en Gino Claeys brengen gulde aan Arno Hintjens met een repertoire van het begin met Tc Matic (Putain, Putain – Willie Wilie – Je veux nager…) tot het nieuwste album van Arno. Kortom een soort best of en in ieder geval een eerbetoon aan Arno.

BRUCE SPRINGSTEEN performed by The Legend of Springsteen (UK)

Bij ons zul je geen pruiken, hoeden, look-a-like onzin en absoluut geen domme gimmicks vinden. We gaan vooral niet proberen The Boss of de legendarische E-Street Band te imiteren want niemand kan zich meten met de machtige Minister van Rock and Roll. We willen vooral genieten van de ongelooflijke muziek die ze maakten. Nummers waarmee velen zich gebonden voelen en die behoren tot de soundtrack van ons leven. We kunnen gewoon niet genoeg krijgen van zijn ongelooflijke muziek. Het woord van The Boss moet voortdurend blijven klinken zodat iedereen het kan horen! The Legend of Springsteen brengt een spectaculair eerbetoon aan “ the Boss himself” The legend of Springsteen bestaat uit bandleden die getoured hebben met artiesten als Joe Cocker, Paul Young, Ringo Starr, Bonnie Tyler, John Legend en vele anderen. Stuk voor stuk zijn het internationale grootheden. Samen zetten ze een Springsteen neer die bijna niet van het echt te onderscheiden is. Ze brengen Springsteen’s enorme verzameling van recordbrekende hits zoals “ Born in the USA”, “Glory Days” en “Born to Run”. Kom naar de “Legend of Springsteen” en laat je meeslepen met deze tribute aan “The Boss!” Ze maken slechts één enkele belofte: ze zullen de muziek van The Boss uitvoeren met zoveel vuur en pit als ze kunnen brengen, met alle expertise, productie en professionaliteit waarmee ze al tientallen jaren over de hele wereld toeren. Ze brengen ons de meest accurate en eerbiedige uitvoeringen van de beste rock and roll muziek ooit gemaakt, door de beste professionele muzikanten die er zijn.

FOO FIGHTERS performed by In Your Honour (B)

In Your Honor brengt – met Dave Grohl look-a-like – z’n eigen eerbetoon aan één van de beste rockbands van de afgelopen decennia: Foo Fighters. “Als er iets is waar ik goed in ben, dan is het mensen samenbrengen om zich te amuseren.” zei Foo Fighters-frontman Dave Grohl. Dat is exact wat het Belgische In Your Honor tracht te bereiken. Verwacht je aan een energieke live set met een resem hits waaronder ‘The Pretender’, ‘Best Of You’, ‘Everlong’, ‘Learn To Fly’, ‘Times Like These’ en ‘My Hero’. Are you ready?!

En tot slot van ons feestweekend organiseert Chiro Eine in de VIP-tent op zondag 10 september vanaf 11u een grote BBQ voor alle Chiroleden, hun familie, oud-leiding en sympathisanten.

chiro-eine-bbq

DOEL: de werking van Chiro Eine

Dankzij de organisatie van Bizonrock heeft de Chiro van Eine oa. in 2017 nieuwe lokalen kunnen bouwen en financieren. Vandaag willen we met ons feestweekend financiële ondersteuning geven aan de algemene werking van de Chiro Eine.

DANK

Daarnaast willen we het College van Burgemeester en zijn Schepenen bedanken omdat we van hen de toestemming en steun hebben gekregen om dit alles te kunnen laten doorgaan. Dank ook aan de stadsdiensten voor het gratis gebruik van allerlei materialen. Ook voor de buurtbewoners kan een feestweekend altijd wat extra last brengen. Dankzij een goede verstandhouding en communicatie met hen proberen we zoveel als mogelijk begrip hiervoor op te brengen en willen ons evenement zo vlot mogelijk door laten gaan.
En uiteraard ook onze talrijke sponsors. Dankzij hen kunnen we dit organiseren en de toegang gratis houden. Last but not least richten we ook een dankwoordje aan de ganse familie van de Chiro van Eine. Zonder hun inzet, volharding en steun zou Bizonrock niet realiseerbaar zijn.

Met muzikale groeten,

VZW Vrienden van de Chiro Eine

BIZONROCK 2023

Vrienden van de Chiro Eine VZW
Heurnestraat 35
9700 Oudenaarde

Privacy Policy

@2023 Vrienden van de Chiro Eine VZW

SOCIAL MEDIA